Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Lägg det djupfrysta älgköttet på ugnsgallret och ställ en långpanna under. Låt stå i 75-100 graders värme i tolv timmar. Köttet ska vara djupfryst när det ställs in i ugnen. Ta ut köttbiten, lägg den i en plastpåse med saltlake, låt ligga i fem timmar och vänd då och då. Servera med potatis eller potatisgratäng. Tjälknölen kan med fördel tillredas ett dygn i förväg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gunlis56 22 april 2010

    Jag låter alltid Tjälknölen ligga minst 2 dygn i saltlaken.. Du kan även prova att krydda lagen med t.ex. vitlök, örtkryddor och/eller grillkrydda.. Låt fantasin flöda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.