Köttet blir saftigt ljusrosa och mört. Här serveras den kall med rostat potatistomp och ljuvlig enbärssås.
Instruktioner
- Sätt in den frysta steken på ugnsgaller med plåt under i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 90 grader. Baka ca 8-9 timmar över natten. Sätt in en stektermometer efter 5 timmar och ta ut steken ut ugnen när den har innertemperatur på 60 grader.
- Koka upp vatten, salt, socker och 1 tsk krossade enbär. Lägg ner den varma steken i lagen och låt svalna ca 4 timmar.
Ta upp och torka av med hushållspapper.
- Skiva gurkan tunt och blanda med ättika, socker, vatten och salt. Ställ i kyl fram till servering. Blanda med syltlök och hackad persilja strax innan servering.
- Sätt ugnen på 225 grader 1 timme innan servering.
- Skala och dela potatisen i mindre bitar. Blanda med 1 msk olja i en ugnsform. Lägg några smörklickar i formen.
Salta, peppra och sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
- Skala och finhacka löken, fräs den i smör i en kastrull.
Tillsätt grädde, fond och 1 tsk krossade enbär. Låt reducera till hälften så att såsen blir lite tjockare.
Stöt potatisen i formen och rosta ytterligare 15 minuter så att stompen får riktigt fin färg.
- Fräs svampen med smör och servera tillsammans med tunt skivad stek, rostad potatis, pressgurka och sås.
Publicerat den
30 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar