Detta är det absoluta bästa tjälknölsreceptet. Har provat många! Detta blir kalas!. Mört och saftigt - endast 5 timmar i ugn och därefter "mogna" i en god buljong. Bra buffémat.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Hej! Har serverat denna tjälknöl i afton som en rätt av 3 på vår populära söndagsbuffé vid Solviks folkhögskola. Den blev kanongod! Vi serverade en lingon aioli till. REKOMENDERAS!
Hur länge bör den ligga i buljonen?
Tjälknölen skall kallna i buljongen. När den kallnat, ta då upp den. Skall den serveras samma dag så skiva upp den. I annat fall rulla in den i folie och lägg i kylen tills den skall serveras (inom några dagar) alt i frysen.
Går det lika bra med vildsvinsstek eller hjortstek tror du. Jag har det i frysen och tänkte använda det till buffè nästa helg. tycker att ditt recept låter jättegott. Kram victea
Hej, erkänner att jag var lite tveksam, men den var klart saftigare och bättre än "vanlig" tjälknöl, så toppbetyg och ett recept att återkomma till, tack!