Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 75-100 grader Lägg det frysta köttet i en ugnsäker form och sätt in formen i nedre delen av ugnen ca 3-4 timmar. Stick sedan in en kötttermometer i den tjockaste delen. Stek köttet 10-12 timmar. När termomtern visar 60 grader är köttet rött inuti, vid 70 grader är det rosa och vid 75 grader är det genomstekt. Skala och klyfta löken, pressa vitlöken, krossa pepparkornen och grovhacka örtkryddorna. Koka upp vattnet och lägg i ovanstående ihop med saltet. Låt lagen kallna. Lägg den något avsvalnade steken i dubbla plastpåsar. Häll den kalla lagen över och tillslut påsen. Låt steken kallna i lagen (det tar cirka 5 timmar) Servera gärna med potatisgratäng och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • SysterK 3 november 2008

    Jätte gott recept på tjälknöl! Bra sälta och rostbiffen blev så otroligt mör och fin! Tack för ett jättegott recept!

  • fwahren 15 september 2011

    Steken ligger i ugnen för middag i morgon. Ska bli jätte spännande.

  • fwahren 19 september 2011

    Den blev jätte god. Örterna gav en extra touch på smaken.

  • Ann1Ksen 1 januari 2013

    Jättegott! Men tyvärr jörde jag inte att stektermometern pep, så tempen var 74 graderr när jag tog ut köttet, så för mig var det för torrt. Men smaken var jättegod! Så det blir ändå en klar femma från mig. Nästa gång ska jag passa den bättre. 65 grader är i min smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.