En utmärkt köttbit att ha med ut på picnic. Serveras kall med potatisgratäng eller potatissallad.
.
Instruktioner
- Koka upp vattnet och lägg i alla ingredienserna till örtalagen. Låt kallna
- Tag djupfryst kött 1-1½ kg (fransyska, rostbiff eller innanlår av nöt eller älg eller annat vilt) lägg in i 80-100o varm ugn. Låt vara i ugnen 10-12 timmar. Beroende på formen på köttstycket.
Lägg det varma köttet i lagen och låt dra i minst 4 timmar upp till 1dygn.
Tag upp köttet och vira in det i folie tills det skall serveras.
Skär köttet i tunna skivor och servera med potatisgratäng eller en potatissallad.
Kokt potatis går också bra. Samt en grön sallad.
- God sås till detta är Örtgrön sås.
Publicerat den
3 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar