Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryska boveteplättar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Boveteplättar har sitt ursprung i Ryssland där de kallas blinier. Servera med gräddfil, löjrom, lök och gräslök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäck ägget och skilj på gulan och vitan. Värm mjölken till 37 grader, smula sönder jästen i en skål, häll på mjölken och rör om. Tillsätt gräddfil, salt, äggula, bovetemjöl och mjölmix. Vispa till en slät smet. Låt stå och svälla ca 30 minuter. Vispa upp äggvitan till hårt skum, blanda smeten med äggvitan och matfett strax före gräddningen.
  2. Grädda tjocka plättar ganska långsamt på medelstarkvärme i plättlagg eller stekpanna. Beräkna ca 1 ½ msk smet till små plättar och ca ½ dl till större. Vänd plättarna när de har jäst upp och ytan stelnat.
  3. Boveteplättar ska serveras riktigt heta. Håll dem varma på ett fat som ställt över en kastrull med hett vatten eller grädda i förväg och värm i 175 graders ugnsvärme ca 5 minuter.
  4. Servera plättarna med gräddfil, löjrom, hackad rödlök och gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.