- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Perfekt för grillen en vardagkväll.
Instruktioner
- Ansa och dela revbenen i lagom stora bitar.
Skär löken i klyftor.
Lägg revbenen i en gryta tillsammans med vatten, lök, tomatpurén och buljongtärningen.
Låt detta koka i ca 15 minuter.
Häll av vattnet och låt det svalna.
- Tomatsalsa:
Hacka tomaterna grovt.
Finhacka vitlök, scharlottenlök och chili,
(om man önskar salsan lite mildare tar man bort kärnorna i chilin).
Rosta pinjenötterna i en torr panna.
Värm upp en god olivolja i en kastrull.
Lägg i scharlottenlöken, vitlöken och chilin, bränn av detta utan att det tar färg.
Slå på tomaterna och dom rostade pinjenötterna.
Slå på vinet, balsamvinägern och den flytande honungen.
Låt koka ihop till lagom konsistens.
(glöm inte att en god sås reder sig själv).
- Lägg dom svala revbenen på grillen och använd glazén efter behag.
- Servera med en god grönsallad, komplettera gärna med lite olika sorters bönor.
- Smaklig spis.
Publicerat den
6 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar