Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revbenspjäll i stekpåse à la Nettan

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jag kryddade och ugnsbakade dem i stekpåse. Tog vara på skyn till en god sås Honungsglaserade dem för att få en "krispig" smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Lägg en stekpåse på ett galler över en långpanna. Dela spjällen och krydda med salt och svartpeppar. Lägg i spjällen i påsen, skär vitlöken i skivor och stick emellan köttet. Förslut stekpåsen och klipp tre små hål.
  3. Grädda ca 1-1½ timme, beroende på hur tjocka revbenen är. Benen ska lossna ifrån köttet när det är klart.
  4. Klipp ett litet hål i hörnet och låt stekskyn rinna ner i en såskastrull.
  5. Öka ugnen till 225° Lägg spjället på gallret. Blanda honung, soja och salt. Pensla på spjället. Sätt in långpannan med spjället och låt glasera i 5-10 minuter.
  6. Sås: Använd skyn som grund och tillsätt grädde, créme fraiche mm efter eget önskemål
  7. Lycka till! smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mahatma 10 januari 2010

    Tack för ett bra recept på revbensspjäll. Saftigt o gôtt!

  • Karl-Erik Svensson 23 december 2019

    Bra recept men jag kompletterade med ingefära i stekpåsen både som pulver och färsk i bitar. Efter att köttet stekt färdigt i påsen tappade jag bort skyn och lade köttet i en lagom stor form där glaseringen gjordes i ugnen. Enklare att diska en form än en hel ugnspannkaka. Det blev nästa 6 dö sky att göra sås på. Krydda såsen med oxfond, svartavinbärsgele och senap och späd med havregrädde samt tre mask majsena.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.