Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjocka pannkakor med hallonsylt

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

De är mycket fettsnåla och magra. Kan användas som mellanmål, middag eller dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i ljummen mjölk.
  2. Tillsätt därefter bovetemjöl, vetemjöl, socker och äggulor i (spara vitorna) och rör till en jämn smet.
  3. Ställ smeten svalt i 2 timmar.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten tillsammans med olja.
  5. Grädda plättar (blinier) i en plättpanna eller en liten stekpanna med teflonbeläggning eller gör pannkakor.
  6. Pensla bara pannan med olja till första laggen.
  7. Servera med hemlagad hallonsylt.
  8. Tips: Blinierna kan frysas om det blir några över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.