Härligt fluffig pannkaka. Med blåbär och choklad i smeten blir detta en vardagslyxig dessert.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
Knäck äggulorna i en skål för sig. Spara äggvitorna i en väl rengjord bunke.
Vispa samman äggulor, 2 dl mjöl, vaniljsocker och hälften av mjölken tills smeten är slät. Tilllsätt resterande mjölk och 1 krm salt.
- Vispa upp äggvita. Tillsätt 5 msk socker och vispa till hårt skum. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord ugnssäker form (ca 20x30 cm). Eller använd stora portionsformar (ca 10 cm i diameter).
- Blanda de frysta blåbären med 1 tsk mjöl. Hacka chokladen.
Strö blåbär, choklad och 1 msk socker över smeten. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter för stor form och ca 15 minuter för portionsformarna.
- Tips!
Apelsin, grädde och rostade nötter passar utmärkt till
Publicerat den
15 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar