Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tobbes köttfärspaj med havretäcke

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En härlig köttfärspaj med lite mer fibrer...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjöl och havregryn i en skål och blanda samman. Lägg i kylskåps kallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölblandningen med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Lägg degen i en plastpåse och låt vila minst 30 minuter i kylskåp.
  3. Bryn färsen i olivolja stekpanna och lägg den sedan i en gryta. Skala och hacka lök och fräs den i olivolja i stekpannan några minuter så den blir mjuk utan att få färg. Lägg den sedan i grytan.
  4. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, socker, basilika, Sambal Oelek, salt och vitpeppar. Pressa vitlöken över och rör om. Låt småputtra på låg värme 15 minuter, rör om då och då, och tag sedan grytan från värmen.
  5. Tryck ut degen i en vid form av ugnssäkert glas eller porslin så att den täcker formens botten och kanter. Degen räcker till en stor eller två mindre pajer. Nagga bottnen med en gaffel.
  6. Lägg köttfärsfyllningen i formen, jämnt fördelat över hela.
  7. Blanda riven ost och havregryn i en skål. Vispa samman ägg och mjölk med en gaffel och blanda sedan väl med ost och havregryn. Fördela ostmassan jämnt över hela pajen.
  8. Grädda på nedersta falsen i 200° tills osttäcket fått fin färg, cirka 40 minuter.
  9. Servera pajen något avsvalnad, gärna med lite crème fraiche och en blandad sallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • PinkLadie 24 april 2008

    Jättegott! För mej som älskar havregryn var detta en upplevelse!! Den dög gott åt resten av familjen oxå... Jag gjorde den lite barnvänligare genom att byta sambal oelek mot 1 msk var av ketchup, grönsaksfond & kalvfond. Extra gott med crème fraiche till... Pajdegen kommer jag att använda till andra pajer oxå!

  • angstr 19 maj 2009

    Wow vilken god paj, fick känslan av toscaäppelpaj med all den goda havren. Högsta betyg från hela familjen 4 personer.

  • Tutish 2 juni 2009

    Mums:) god vardagspaj, helt smaskens.

  • fmalina 7 februari 2010

    Blev bjuden på denna underbara paj idag och jag bad genast om receptet! Denna paj måste jag äta fler gånger!

  • kantomen 15 maj 2010

    Gott, även barnen åt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.