Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tobbes krämiga rotfruktssoppa

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Matig, nyttig och god soppa med rotfrukter som kålrot, morot, rotselleri och sötpotatis. Dessutom klimatvänlig med svenska goda rotfrukter. Till och med barn tycker om den här soppan. Egentligen borde den kallas "stoppa", den är lite tjockare än soppa normalt är och tunnare än stuvning...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och rensa rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en stor gryta och tillsätt vatten, salt, vitpeppar och buljongtärning. Koka upp under lock och låt koka tills rotfrukterna är mjuka.
  2. Ta av från värmen. Tillsätt vispgrädde, Sambal Oelek och oregano eller citronmeliss. Spara några kvistar till garnering. Mixa i grytan med stavmixer till en slät soppa.
  3. Servera med hårdkokta ägg i halvor och ostsmörgåsar, helst av något gott och syrligt fullkornsbröd.
  4. Soppan går utmärkt att frysa, varför inte portionsvis för dagar när man inte har så mycket tid?
  5. Mjölkproteinallergi/laktosintolerans: Ersätt grädden med Oatley Havregrädde.
  6. Äggallergi: Byt ut ägghalvorna mot lite knaperstekt bacon.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • SDMaya 15 november 2009

    Ingen var speciellt förtjust i denna soppa tyvärr... vet inte om den va lite för "söt " Kanske skulle haft mer salt eller mer sambal olek som brutit av den. Får prova igen :) och då spär jag den nog mer så det bli en soppa.

  • Stockbysmatangel 19 oktober 2011

    Super god soppa! Faller mig och min make helt i smaken, rekommenderas!

  • Turez 29 december 2011

    En helgod soppa som kan göras om och om igen. Bra konsistens och härliga smaker!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.