Matig, nyttig och god soppa med rotfrukter som kålrot, morot, rotselleri och sötpotatis. Dessutom klimatvänlig med svenska goda rotfrukter. Till och med barn tycker om den här soppan.
Egentligen borde den kallas "stoppa", den är lite tjockare än soppa normalt är och tunnare än stuvning...
Instruktioner
- Skala och rensa rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en stor gryta och tillsätt vatten, salt, vitpeppar och buljongtärning. Koka upp under lock och låt koka tills rotfrukterna är mjuka.
- Ta av från värmen. Tillsätt vispgrädde, Sambal Oelek och oregano eller citronmeliss. Spara några kvistar till garnering. Mixa i grytan med stavmixer till en slät soppa.
- Servera med hårdkokta ägg i halvor och ostsmörgåsar, helst av något gott och syrligt fullkornsbröd.
- Soppan går utmärkt att frysa, varför inte portionsvis för dagar när man inte har så mycket tid?
- Mjölkproteinallergi/laktosintolerans:
Ersätt grädden med Oatley Havregrädde.
- Äggallergi:
Byt ut ägghalvorna mot lite knaperstekt bacon.
Publicerat den
26 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ingen var speciellt förtjust i denna soppa tyvärr... vet inte om den va lite för "söt " Kanske skulle haft mer salt eller mer sambal olek som brutit av den. Får prova igen :) och då spär jag den nog mer så det bli en soppa.
Super god soppa! Faller mig och min make helt i smaken, rekommenderas!
En helgod soppa som kan göras om och om igen. Bra konsistens och härliga smaker!