Makaronipudding även för vegetarianer, åtminstone lakto-ovo...
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200°.
- Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Lägg dem i en stor skål när de är färdigkokta.
- Skala och hacka gul lök och vitlök fint. Skala rotfrukterna och riv dem grovt. Hacka gräslök eller persilja fint.
- Fräs löken i olja så den blir mjuk utan att få färg. Lägg den i skålen med makaroner.
- Fräs rotfrukterna i olja så de blir mjuka utan att ta färg. Lägg dem i skålen med makaroner.
- Tillsätt gräslök eller persilja och ost. Blanda väl. Lägg sedan blandningen i en smord ugnssäker form.
- Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över makaroniblandningen.
- Grädda mitt i ugnen tills puddingen fått vacker färg och äggen stannat.
- Servera med rårörda lingon och färsk gurka och tomat.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Idag gjorde vi denna rätt, jag hade inte svartfötter eller rotselleri, men däremot tofu hemma, så jag skar den i småbitar och stekte ihop med olja och soja. Den var mycket god! Sambon, som har minskat rejält på sitt köttätande sa till mig att ställa undan maten, för annars skulle han äta tills han fick ont i magen! = )
Oj, jag menar ju svartRÖTTER! = )
Jättegott tyckte vuxna. Tre av fyra barn var dock - tyvärr! - mindre nöjda. Kommer att göra denna rätt fler gånger i alla fall.
Hej. Toppengod. Jag gjorde om receptet lite eftersom jag hade lite andra matrester som jag satte (squash, färssås, ärter majs o paprika). Jag skulle inte ha satt i morötter om jag inte sett ditt recept men jag tycker det var det som var pricken över i:et. Hela familjen blev lika förtjust.