Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tobbes skånska laxsoppa

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Skånsk soppa med lax samt paprika, lök, potatis, palsternacka, vitlök och grädde mm. En god, nyttig och matig laxsoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärningar. Skala löken och hacka den grovt. Fräs paprika och lök i olivolja i stekpanna några minuter utan att de får färg. Lägg dem i en gryta.
  2. Skala potatis och palsternacka. Skär dem i tärningar cirka 1,5x1,5 cm och lägg dem i grytan.
  3. Tillsätt vatten så det precis täcker, buljongtärning, citron (saft och skal), salt och vitpeppar. Pressa över vitlöken. Koka upp.
  4. Skär laxen i bitar om 2x2 cm. Lägg laxen i grytan när den kokat upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
  5. Ta grytan från värmen och tillsätt vispgrädde och finskuren citronmeliss. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Heisjo 20 februari 2009

    Jättegod!! Dock måste grytan koka ca 15min innan man lägger i laxen, annars kommer potatisen inte att bli mjuk. rekommenderas varmt!!

  • asel72 1 april 2009

    Fantastiskt god! rekommenderas varmt :-)

  • gds877 29 september 2009

    Smakar mycket gott.

  • Prima 23 maj 2011

    Helt klart jättesmarrigt!! Barnen ville dock inte ens testa tyvärr... .(

  • mattismadde 6 november 2011

    Mycket god:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.