I det närmaste standard som tillbehör när det ska grillas...
Instruktioner
- Stöt fänkålen i en mortel.
- Smula jästen i en skål. Värm vattnet till ca 37° och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt salt, fänkål, olja och brödsirap samt pressa över vitlöken.
- Tillsätt det mesta av mjölet, spara en del till utbakningen, och arbeta ihop degen kraftigt tills den är smidig.
- Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
- Tag upp degen på mjölat bakbord utan att knåda den. Dela degen i 3 delar som i sin tur delas i vardera 3 bitar.
- Kavla ut varje bit till en rektangulär platta. Rulla samman från långsidan och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa utan duk i 40 minuter.
- Sätt ugnen på 275°.
- Skär ett par snitt med vass kniv i varje baguette. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
- Tag ut plåten och pensla bröden med riktigt kallt vatten.
- Sätt in plåten i ugnen igen och stäng av värmen. Låt stå kvar i ugnen i 20 minuter.
Publicerat den
8 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har nu bakat dessa baguetter flera gånger. De är så goda, men jag utesluter fänkål. Tack för ett mycket bra recept, Karin
toppen!