- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En honungslen mousse med skönt knastrig Toblerone.
Den syrliga hallonsåsen passar fint till det söta.
Instruktioner
- Vispa grädden.
Hacka Tobleronen och smält försiktigt med honung, antingen i mikron eller i ett vattenbad.
Låt svalna lite.
- Vispa äggen luftigt och blanda med chokladen under ständig omrörning. Tillsätt sedan lite av den vispade grädden och blanda försiktigt.
- När smeten blivit jämn, vänd försiktigt ned resten av grädden utan att röra för mycket.
- Ställ i kylen i minst en timme.
- Mixa hallon och florsocker. Sila.
- Servera Tobleronemoussen med hallonsås.
- Dekorera med citronmeliss.
Publicerat den
2 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan, Det låter jättegott, serveras det i portionsglas med hallonsåsen över? /lena
Supergott! Alla uppskattade inte hallonsåsen så mycket men tycker den blev en bra kontrast till moussen. Serverade den i portionsglas. Gjorde 1 1/2 omgång och det räckte gott till sju personer. Mums!