Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tofu- och tonfisksallad med sesamdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Brunalgen wakame används flitigt i Japan, främst i misosoppa och sallader. Du hittar Wakame i de flesta livsmedelsbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med dressingen. Stöt sesamfröna i en mortel. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
  2. Lägg wakame i kaltt vatten ca 5 minuter, pressa ut all vätska. Skär tofun i 4 bitar, låt tonfisken rinna av. Skala och finstrimla rättikan, ansa och halvera rädiosorna. Ansa och bryt salladen i mindre bitar.
  3. Fördela sallad, rättika, wakame och rädisor på tallrikar. Lägg på tofu och tonfisk. Servera sesamdressingen till i separat skål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.