En fransk klassiker vegostyle!
Var inte rädd för att steka tofun på hög värme, det är då den blir sådär härligt frasig.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.Skär tofun i mindre tärningar. Lägg ner dem i en bunke tillsammans med majsstärkelsen och blanda runt. Tofun ska bli helt täckt av majsstärkelse.
- Hetta upp generöst med rapsolja i en stekpanna och stek sedan tofun frasig. Tofun tål hög värme, så var inte rädd. När tofun är stekt låter du den rinna av på lite hushållspapper. Torka ur stekpannan och sänk värmen något.
- Skär av skalet på apelsinen med en kniv. Försök att få med så lite av de vita som möjligt, det smakar mest bittert. Strimla sedan skalet så fint du kan. Häll ner apelsinskal, apelsinsaft, majsstärkelse utrört i vatten, agavesirap, rödvinsvinäger, grönsaksfond och eventuellt lite Grand Marnier i stekpannan. Låt puttra på i några minuter tills såsen tjocknar. Smaka av med salt. Vänd ner tofutärningarna i såsen och se till att de täcks.
- Servera med kokt ris.
Publicerat den
13 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar