Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tofu med långa grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabbt marinerad tofu med smak av tomat, paprika och chili ihop med sötpotatis och squash. Serveras till Tagliatelle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Först måste vi börja med frystricket med Tofun. Dom flesta påstår nog att det är svårt att få tofu att ta smak av marinad. Men om man först fryser tofun och sen tinar den förändras strukturen. Jag brukar slänga ner hela det djupfrusna paketet i en gryta kokande vatten i ca 15 minuter. sen låter man tofun svalna lite och sen pressar man ur så mycket vätska som möjligt ur tofun genom att tex lägga den i en handduk och pressa den mot botten av köksvasken. Jag har alltid ett par paket tofu liggande i frysen. Gå till din lokala asiatiska mataffär, dom gör ofta egen tofu som är mycket billigare än dom stora matvarubutikernas.
  2. Nu är tofun som en svamp. Blanda ihop tomatpuré. sambal olek, paprikapulver, vitlök, salt och olivolja till en marinad. Dela tofun i lagom stora bitar (om den inte redan trillat sönder i den tidigare behandlingen) och lägg i marinaden. Tofun kommer suga åt sig i princip all marinad på nolltid.
  3. Koka pasta
  4. Skölj squashen, skala sötpotatis och morot. Gör smala långa strimlor av grönsakerna med hjälp av potatisskalare, osthyvel eller mandolin.
  5. Stek grönsakerna i en stekpanna lite snabbt, så att dom behåller en del struktur. lyft upp dom och håll varma på en tallrik nära/på spisen.
  6. Stek tofun i rikligt med smör eller olja tills den fått lite knaprig yta.
  7. Lägg upp pasta, grönsaker och toppa med tofu.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.