Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tofubiffar med rosmarin och krämigt potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tofu är en massa gjord av sojabönor. Den är väldigt protein-och kalciumrik. Den finns både marinerad och naturell. I det här receptet är tofun använd som biffar. Ett vegetariskt alternativ istället för färsbiffar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa tofun med en gaffel, tillsätt vatten och mjöl och rör ihop väl. Smula ner rosmarin och pressa vitlöken och rör i den. Smaksätt med peppar men hoppa över saltet, marinerad tofu är ganska salt i sig. Forma till platta biffar och stek på medelvärme tills de fått fin gyllenbrun färg och känns fasta i konsistensen.
  2. Koka potatisen och mosa den med en potatispress, tillsätt mjölk, smör, salt, peppar. Rör till sist ner osten.
  3. Servera biffarna med potatismos, rivna morötter, lingonsylt och strö över några lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.