Här får fisken simma vidare och ersätts med ännu mer av det goda. Sparris, kronärtskockor, champinjoner och tofu. Om du vill kan du använda rökt tofu, om du inte gillar tofu alls kan du hoppa över det.
Använd 2 msk majsstärkelse istället för mjöl i såsen om du vill göra rätten glutenfri.
Mjölkfri och äggfri.
Instruktioner
- Fyllning:
Skiva purjolök och champinjoner fint och fräs i lite olivolja tills de mjuknar och släpper sin vätska. Skär kronärtskockshjärtan och tofu i mindre bitar. Rör ner i purjon och champinjonerna tillsammans med sparris, fänkålsfrön, salt och vitpeppar. Låt allt steka i 2 minuter. Sprid sedan ut i en gratängform.
- Vitvinssås:
Smält smöret eller oljan i en kastrull. Vispa ner vetemjölet och låt bubbla i 1 minut. Vispa ner det vita vinet och låt det nästan koka in helt. Fortsätt att vispa och tillsätt vatten, buljongtärning, grädde och citronsaft. Låt koka upp och sjud tills såsen tjocknar. rör ner finhackad dill, eventuellt mer salt och vitpeppar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Potatismos:
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och vispa sönder potatisen med en elvisp. Fortsätt att vispa samtidigt som du tillsätter smör, grädde, salt, svartpeppar och riven muskotnöt. Vispa i någon minut så att du får ett riktigt fluffigt mos.
- Spritsa små klickar mos runt kanten på gratängformen. Fyll med vitvinssås och gratinera sedan gratängen i 15 minuter eller tills potatisen har fått fin färg.
Publicerat den
15 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar