Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomas goda fiskgratäng med potatismos

(49 kommentarer)  
Tomas goda fiskgratäng med potatismos Tomas goda fiskgratäng med potatismos Tomas goda fiskgratäng med potatismos Tomas goda fiskgratäng med potatismos
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den godaste fiskgratängen jag har ätit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Tillsätt ägget, margarin och varm mjölk lite i taget . Vispa med elvisp och smaka av med salt och peppar. Låt moset svalna.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form. Skiva och lägg i det halvtinade fiskblocket. Salta och peppra fisken.
  3. Hacka purjolök, rödlök och champinjoner och lägg över fisken
  4. Blanda crème fraiche, grädde, tomatpuré, sambal oelek, hackad vitlök och krossade tomater i en skål. Häll blandningen över fisken. Krydda med citronpeppar.
  5. Smörj en mindre form och spritsa i potatismoset. Ställ in bägge formarna 25 minuter i ugnen. Servera med iskall mjölk.

Liknande recept

Kommentarer (49)

  • Bumbis 28 februari 2010

    Menar du verkligen en hel vitlök och inte en klyfta?

  • remmen5 28 februari 2010

    Ja jag hade bara hela vitlökar hemma(inga klyftor) & tog en hel. Blev supergott. Men du kan ju ta mindre om du inte är så förtjust i vitlök. Kan ju minska lite på sambal oleken med om du vill. Lovar att det blir gott/Tomas

  • remmen5 1 mars 2010

    PS. Man ska naturligtvis tillsätta margarinet i potatismoset.

  • FrokenLindgren 5 mars 2010

    Låter jättegott och jag som har fem paket torsk i frysen. Jag hoppas det här kan omvända sambon till att bli fiskfrälst han också :)

  • maxxess 6 mars 2010

    Det är mjölk i receptet. Jag gissar det skall i moset tillsammans med ägget? Det har nog fallit bort lite text..

  • Mecki 7 mars 2010

    Måste prova låter underbart gott.!

  • remmen5 7 mars 2010

    Helt rätt Maxxess

  • Inger0003 13 mars 2010

    Vilken god fiskgratäng! Tog abborrfileer i stället för torskfileer. Det blev en uppskattad "bjudrätt". Inger

  • FruGG 15 mars 2010

    Fantasktiskt gott och tämligen lättlagat fastän ganska många ingredienser. Vi testade en omgång med stort fat, potatis runt om och fisk och övrigt i mitten - och det blev lika bra. Rekommenderas verkligen! FruG

  • IdaK78 18 mars 2010

    Jättegott! Denna kommer jag absolut laga fler gånger.

  • gorba 9 april 2010

    GUD VA GOTT DETTA VERKAR

  • HeligaBirgitta 10 april 2010

    Denna gratäng kommer vi definitivt att laga flera gånger!

  • SEAbjrpn 10 april 2010

    Tack för receptet denna verkar god. Kram SEA

  • MonaErika 11 april 2010

    Riktigt god fiskgratäng. Jag gjorde den med abborrfileer och använde koreansk chili istället, hettade till den litet mera.

  • kattis63 13 april 2010

    Mycket gott! / Katarina

  • chatte71 18 april 2010

    Låter gott, ska prova idag. Får inprovisera lite då jag inte har alla ingredienserna hemma. Återkommer med betyg!

  • LinneaThornberg 20 april 2010

    Detta var jättegott! hade 2stora vitlöksklyftor istället för en hel och inga champinjoner Tack så mycket! en klar 5a!

  • allimax 29 april 2010

    Tack för ett mycket gott recept!!

  • Jatta1 28 maj 2010

    Toppengott... Tänker testa med kassler istället för fisk. Jag tror det kan bli gott

  • wimpan 21 juli 2010

    Mums,sååå gott 5 poäng!!

  • CattisLind 13 oktober 2010

    Det blir mycket sås så det går bra att dubbla fisken så räcker det till fler. Detta är ett bra grundrecept som man nog kan ha till både kyckling och kött. Kanske lite mycket lök för min smak...

  • recepttorka 15 november 2010

    Ska det verkligen va en hel vitlök? Mvh Maria.

  • remmen5 17 november 2010

    Jag använde en kinesisk vitlök/solo vitlök. Men ta annars 1-4 klyftor efter begag.

  • FarbrorSnuffles 24 januari 2011

    Jättegott! Jag hade tre vitlöksklyftor, en stor rödlök och en liten purjolök och det blev alldeles lagom enligt mig. Nästa gång ska jag nog ha i lite mer sambal och kanske byta ut de krossade tomaterna mot chilisås :) /Jennie

  • marly73 7 februari 2011

    Hela vår familj är "fisk-försiktiga" så jag var inte så hoppfull när jag satte fram rätten. MEN vad gott det var! Alla från 6-åringen till Mormor är stormförtjusta, tack!

  • ica86 22 februari 2011

    helt OK men dog tog jag pressad vitlök och inte en hel som det stod.. och passerade tomater och inte krossade

  • Velicious 1 mars 2011

    Verkligen kanongott!! :) en ny favorit..

  • Mariaagren 1 mars 2011

    Ska prova denna idag 1 Mars 2011 återkommer med betyg // Mia

  • Mariaagren 2 mars 2011

    Kanongott från hela familjen, barnens komentar WOW, när äter vi det här nästa gång ? det säger allt för de är inte så försjusta i fisk. // Mia

  • Lofhaugen 4 mars 2011

    helt OK men dog tog jag pressad vitlök och inte en hel som det stod.. och passerade tomater och inte krossade Jamen, du skulle ju HACKA vitlöken inte ta den hel! Att det står en hel vitlök är ett mått på hur mycket vitlök man ska ta...

  • maggander 24 mars 2011

    Mycket god och enkel fiskgratäng som jag kommer att göra fler gånger. Hade krossade tomater med basilika i gratängen och det funkade bra. Ska prova att ha passerade tomater istället för krossade nästa gång.

  • MammaCa 23 april 2011

    Super god fiskgratäng, den kommer jag och göra flera gånger! :)

  • barrtall 23 juni 2011

    Jätte gott!!! gjort den flera gånger :)

  • Casperius 18 augusti 2011

    Gott var det. Men jag hade 1 dl mjölk max till moset. JAg följde dock inte receptet slaviskt. Men tror att om jag gör det så kan det smaka ännu bättre;)

  • Elenor66 20 september 2011

    Hela familjen tyckte att det var den godaste fiskgratäng dom ätit. Jag tog timjan och dill istället för citronpeppar i blandningen och använde havssalt på fisken.

  • MalinJ 5 oktober 2011

    Mycket god, gick hem hos hela familjen. Gick även lätt att göra mjölkfri till sonen som är allergisk =)

  • Niccan84 5 oktober 2011

    Jag gillar inte fisk, inte alls. Men ibland gör jag ett försök att hitta en maträtt med fisk som jag faktiskt tycker om. Och nu har jag hittat den! Supergott tyckte både jag och maken :-) Kommer garanterat att göras igen.

  • remmen5 7 oktober 2011

    Kul att så många gillar receptet! Man behöver givetvis inte följa receptet helt. Man kan ta det man tycker passar, eller har hemma.

  • arkadolle 24 januari 2012

    Ser gott ut!

  • hanuut 1 februari 2012

    detta låter galet gott.. går de spritsa moset runt fisken i samma form troru? :)

  • remmen5 1 februari 2012

    Det kan gå, men det blir ganska mycket sås så jag valde att ha moset separat.

  • lejjaa 6 mars 2012

    Väldigt gott och uppskattat av familjen :)

  • Rainstain 29 mars 2012

    Det blev inte alls som på bilden, var fick man ifrån så mycket sås som på bilden? Jag följde receptet till punkt med det blev alldeles för lite sås.

  • remmen5 12 september 2012

    Såsen får du från dom krossade tomaterna, creme fraichen, grädden & lite från fisken. Någon mer som har det problemet?

  • justxclusive 26 oktober 2012

    Har sparat detta recet sen länge då det låter så gott och enkelt! Nu ska tillagningen äntligen bli av i helgen då vi får en gäst som inte äter kött. Känns jättespännande o jag ser verkligen fram emot det.

  • remmen5 22 november 2012

    Hoppas det smakade bra.

  • eriksjen 17 januari 2013

    Väldigt god fiskgratäng, även lättlagad

  • daliborr 3 september 2014

    var använder man champinjonerna

  • daliborr 3 september 2014

    glöm det jag såg det

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.