- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Den godaste fiskgratängen jag har ätit
Instruktioner
- Skala och dela potatisen i mindre bitar.
Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Tillsätt ägget, margarin och varm mjölk lite i taget . Vispa med elvisp och smaka av med salt och peppar. Låt moset svalna.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsfast form. Skiva och lägg i det halvtinade fiskblocket. Salta och peppra fisken.
- Hacka purjolök, rödlök och champinjoner och lägg över fisken
- Blanda crème fraiche, grädde, tomatpuré, sambal oelek, hackad vitlök och krossade tomater i en skål.
Häll blandningen över fisken.
Krydda med citronpeppar.
- Smörj en mindre form och spritsa i potatismoset.
Ställ in bägge formarna 25 minuter i ugnen.
Servera med iskall mjölk.
Publicerat den
28 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Menar du verkligen en hel vitlök och inte en klyfta?
Ja jag hade bara hela vitlökar hemma(inga klyftor) & tog en hel. Blev supergott. Men du kan ju ta mindre om du inte är så förtjust i vitlök. Kan ju minska lite på sambal oleken med om du vill. Lovar att det blir gott/Tomas
PS. Man ska naturligtvis tillsätta margarinet i potatismoset.
Låter jättegott och jag som har fem paket torsk i frysen. Jag hoppas det här kan omvända sambon till att bli fiskfrälst han också :)
Det är mjölk i receptet. Jag gissar det skall i moset tillsammans med ägget? Det har nog fallit bort lite text..
Måste prova låter underbart gott.!
Helt rätt Maxxess
Vilken god fiskgratäng! Tog abborrfileer i stället för torskfileer. Det blev en uppskattad "bjudrätt". Inger
Fantasktiskt gott och tämligen lättlagat fastän ganska många ingredienser. Vi testade en omgång med stort fat, potatis runt om och fisk och övrigt i mitten - och det blev lika bra. Rekommenderas verkligen! FruG
Jättegott! Denna kommer jag absolut laga fler gånger.
GUD VA GOTT DETTA VERKAR
Denna gratäng kommer vi definitivt att laga flera gånger!
Tack för receptet denna verkar god. Kram SEA
Riktigt god fiskgratäng. Jag gjorde den med abborrfileer och använde koreansk chili istället, hettade till den litet mera.
Mycket gott! / Katarina
Låter gott, ska prova idag. Får inprovisera lite då jag inte har alla ingredienserna hemma. Återkommer med betyg!
Detta var jättegott! hade 2stora vitlöksklyftor istället för en hel och inga champinjoner Tack så mycket! en klar 5a!
Tack för ett mycket gott recept!!
Toppengott... Tänker testa med kassler istället för fisk. Jag tror det kan bli gott
Mums,sååå gott 5 poäng!!
Det blir mycket sås så det går bra att dubbla fisken så räcker det till fler. Detta är ett bra grundrecept som man nog kan ha till både kyckling och kött. Kanske lite mycket lök för min smak...
Ska det verkligen va en hel vitlök? Mvh Maria.
Jag använde en kinesisk vitlök/solo vitlök. Men ta annars 1-4 klyftor efter begag.
Jättegott! Jag hade tre vitlöksklyftor, en stor rödlök och en liten purjolök och det blev alldeles lagom enligt mig. Nästa gång ska jag nog ha i lite mer sambal och kanske byta ut de krossade tomaterna mot chilisås :) /Jennie
Hela vår familj är "fisk-försiktiga" så jag var inte så hoppfull när jag satte fram rätten. MEN vad gott det var! Alla från 6-åringen till Mormor är stormförtjusta, tack!
helt OK men dog tog jag pressad vitlök och inte en hel som det stod.. och passerade tomater och inte krossade
Verkligen kanongott!! :) en ny favorit..
Ska prova denna idag 1 Mars 2011 återkommer med betyg // Mia
Kanongott från hela familjen, barnens komentar WOW, när äter vi det här nästa gång ? det säger allt för de är inte så försjusta i fisk. // Mia
helt OK men dog tog jag pressad vitlök och inte en hel som det stod.. och passerade tomater och inte krossade Jamen, du skulle ju HACKA vitlöken inte ta den hel! Att det står en hel vitlök är ett mått på hur mycket vitlök man ska ta...
Mycket god och enkel fiskgratäng som jag kommer att göra fler gånger. Hade krossade tomater med basilika i gratängen och det funkade bra. Ska prova att ha passerade tomater istället för krossade nästa gång.
Super god fiskgratäng, den kommer jag och göra flera gånger! :)
Jätte gott!!! gjort den flera gånger :)
Gott var det. Men jag hade 1 dl mjölk max till moset. JAg följde dock inte receptet slaviskt. Men tror att om jag gör det så kan det smaka ännu bättre;)
Hela familjen tyckte att det var den godaste fiskgratäng dom ätit. Jag tog timjan och dill istället för citronpeppar i blandningen och använde havssalt på fisken.
Mycket god, gick hem hos hela familjen. Gick även lätt att göra mjölkfri till sonen som är allergisk =)
Jag gillar inte fisk, inte alls. Men ibland gör jag ett försök att hitta en maträtt med fisk som jag faktiskt tycker om. Och nu har jag hittat den! Supergott tyckte både jag och maken :-) Kommer garanterat att göras igen.
Kul att så många gillar receptet! Man behöver givetvis inte följa receptet helt. Man kan ta det man tycker passar, eller har hemma.
Ser gott ut!
detta låter galet gott.. går de spritsa moset runt fisken i samma form troru? :)
Det kan gå, men det blir ganska mycket sås så jag valde att ha moset separat.
Väldigt gott och uppskattat av familjen :)
Det blev inte alls som på bilden, var fick man ifrån så mycket sås som på bilden? Jag följde receptet till punkt med det blev alldeles för lite sås.
Såsen får du från dom krossade tomaterna, creme fraichen, grädden & lite från fisken. Någon mer som har det problemet?
Har sparat detta recet sen länge då det låter så gott och enkelt! Nu ska tillagningen äntligen bli av i helgen då vi får en gäst som inte äter kött. Känns jättespännande o jag ser verkligen fram emot det.
Hoppas det smakade bra.
Väldigt god fiskgratäng, även lättlagad
var använder man champinjonerna
glöm det jag såg det