En enkel pizza med härlig mozarella som garnering. Ett mycket bra sätt att ta vara på överbliven köttfärs- eller bolognesesås.
Instruktioner
- Börja med fyllningen. Skala och hacka löken. Värm upp oljan i en stekpanna. Bryn lök och köttfärs tills det är väl brynt. Häll bort överflödigt fett från stekpannan.
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna i tärningar. Tillsätt tomater, tomatpuré, vinäger och örter till köttfärsen. Smaka av med salt och peppar. Täck över och låt sjuda i 20 minuter.
- Degen: Blanda mjöl och bakpulver och blanda samman till en deg tillsammans med olja och mjölk. Kavla ut degen till två runda bottnar, ca 25 cm i diameter, och lägg dem på en smord bakplåt.
- Fördela fyllningen på bottnarna och lägg osten ovanpå. Baka pizzorna 20 minuter i ugnen.
Publicerat den
4 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar