Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza bolognese

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En enkel pizza med härlig mozarella som garnering. Ett mycket bra sätt att ta vara på överbliven köttfärs- eller bolognesesås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Skala och hacka löken. Värm upp oljan i en stekpanna. Bryn lök och köttfärs tills det är väl brynt. Häll bort överflödigt fett från stekpannan.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna i tärningar. Tillsätt tomater, tomatpuré, vinäger och örter till köttfärsen. Smaka av med salt och peppar. Täck över och låt sjuda i 20 minuter.
  3. Degen: Blanda mjöl och bakpulver och blanda samman till en deg tillsammans med olja och mjölk. Kavla ut degen till två runda bottnar, ca 25 cm i diameter, och lägg dem på en smord bakplåt.
  4. Fördela fyllningen på bottnarna och lägg osten ovanpå. Baka pizzorna 20 minuter i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.