Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och lökpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En underbar tomat- och lökpaj som vem som helst lätt kan tillaga. Ostblandningen med lättcrème fraiche och fil ger en syrlig men mild smak till den söta smaken från tomaten. Även gott med fetaost i som alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjöl i en skål. Smula sönder margarinet i mjölet med fingertopparna. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg. Detta går bra att göra i en matberedare.
  2. Tryck ut pajdegen i en ugnssäker form (Ca 23 cm i diameter) upp på kanterna. Nagga degen. Förgrädda pajskalet i 10 min.
  3. Skala och skiva löken. Fräs löken i margarinet i en kastrull på svag värme.
  4. Skiva tomaterna. Riv osten och blanda den med lättfil, lättcrème fraiche, ägg och kryddor. Sänk därefter ugnsvärmen till 200 grader.
  5. Lägg lök och tomatskivor i pajskalet med tomat överst. Häll över ostblandningen och eventuellt den tärnade fetaosten. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.