Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och whiskymarinerade fläskfiléspett med sommarprimörer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spännande spett med whiskysmak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar och trä upp på spetten. Blanda alla ingrediensertill marinaden. Häll över spetten och marinera ca 5 timmar, gärna längre.
  2. Aioli: Blanda äggula, citron eller vinäger, senap och salt. Vispa i olja droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och tomatsås.
  3. Koka upp vatten med 2 tsk salt/liter vatten i 3 kastruller. Koka rödbetorna för sig ca 20 minuter. Spola i kallt vattenoch gnid av skalet. Koka potatisen ca 10 minuter, lägg i morötterna när 5 minuter återstår. I tredje kastrullen kokas löken ca 5 minuter, sparris och haricots verts 3 minuter. Lägg upp på fat och håll varmt under folie.
  4. Grilla spetten 3-4 minuter/sida. Servera fläskfiléspetten med primörerna och tomataiolin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.