Spännande spett med whiskysmak
Instruktioner
- Skär köttet i bitar och trä upp på spetten. Blanda alla ingrediensertill marinaden. Häll över spetten och marinera ca 5 timmar, gärna längre.
- Aioli:
Blanda äggula, citron eller vinäger, senap och salt. Vispa i olja droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och tomatsås.
- Koka upp vatten med 2 tsk salt/liter vatten i 3 kastruller. Koka rödbetorna för sig ca 20 minuter. Spola i kallt vattenoch gnid av skalet. Koka potatisen ca 10 minuter, lägg i morötterna när 5 minuter återstår. I tredje kastrullen kokas löken ca 5 minuter, sparris och haricots verts 3 minuter. Lägg upp på fat och håll varmt under folie.
- Grilla spetten 3-4 minuter/sida. Servera fläskfiléspetten med primörerna och tomataiolin.
Publicerat den
20 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar