Vacker form kan du få på dina bröd om du bakar dem i sockerkaksformar. Vill du ha fastare yta runt om, stjälp ut brödet när det är nästan färdiggräddat och grädda 5-10 minuter utan form.
Instruktioner
- Värm de krossade tomaterna till ca 37°.
- Häll mix, fibrex, salt, kryddor, olja och sirap i matberedarens bunke. Smula över jästen.
- Häll tomatkrosset i bunken och kör med degkrokarna på låg hastighet ca 5 minuter tills degen blandats ordentligt.
- Häll upp degen i annan skål och täck eller låt jäsa i matberedarens bunke ca 30 minuter. Smörj under tiden formarna. Bröa ev med sesamfrön eller glutenfritt skorpmjöl
- Arbeta degen med en slev eller degskrapa i skålen. Tag i lite mer mjöl tills degen känns smidig.
- Dela degmängden och fördela i de båda formarna. Låt jäsa över täckta 30 minuter.
- Värm under tiden ugnen till 250°.
- Sätt in brödformarna på en plåt. Sänk ugnsvärmen till 200°.
- Grädda 30 minuter. Känn med en provsticka att bröden är torra innan du avslutar gräddningen.
- Stjälp upp och låt svalna på galler.
Publicerat den
17 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för receptet :)
blev mycket lyckat!
Jätte gott bröd! Funkade jätte bra att ha i morot och ha i cirka 200-300g mjölk :)