Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatcouscous

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Uppdatera din vanliga couscous till denna underbara och smakrika couscous med mycket gott i sig. Perfekt som tillbehör till sommarens grillning. Tomaterna blir söta och goda när de bakats långsamt i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Skala och finhacka vitlöken och strö den över tomaterna. Ringla över 2 msk olivolja och strö på socker, 1 tsk salt och peppar. Tillaga tomaterna mitt i ugnen i ca 2 timmar. Låt dem kallna.
  3. Fräs tomatpurén i ½ dl olja tills den börjar få färg. Häll över vattnet och tillsätt couscous och buljongtärningar. Låt koka upp och ta kastrullen åt sidan. Låt stå under lock i ca 5 minuter. Krydda med 2 tsk salt och sambal oelek. Låt couscousen kallna.
  4. Blanda paprikan, och den olja den marinerats i, med couscousen. Lägg upp den på ett fat och toppa med de bakade tomaterna och bladpersilja.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.