Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatdipp à la Galileo

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min son ägde en italiensk restaurang som hette Galileo på Island. Medan gästerna väntade på maten sattes denna dipp fram ihop med nybakat bröd (trevligt tycker jag). Han berättade att denna sås använde de också utspädd till pastan, pizzan och allt där tomat ingick. Mina barnbarn vill ibland ha den som pålägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek löken med blekselleri och vitlök tills de blir genomskinliga, lägg i tomaterna och tillsätt buljongtärningarna, basilika och socker. Låt småkoka i ca 30-40 minuter. Låt svalna. Hacka under tiden de soltorkade tomaterna. Mixa ihop soltorkade tomater med den kokta tomatsåsen, ungefär hälften av varje, och mixa till en slät sås.
  2. Såsen går bra att frysa ner, eller förvara i rengjorda burkar upp till 2 veckor i kylen.
  3. Bara fantasin kan sätta stopp för vad man kan använda den till!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mammamus 2 april 2008

    den e superb som pålägg på en färsk ciabata

  • HungrigaVargen 25 april 2011

    Detta var supergott! Perfekt som sås/tillbehör till den Piccata jag gjorde ikväll, men torde vara minst lika perfekt som dipp till bröd eller annat småplock! Jag slängde i lite chili för att få en antydan av sting i den, men dippen är nog en smaksensation även utan. Detta kommer jag att göra igen! Ett stort tack Segerwitch!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.