Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad abborre med tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Abborre är en mycket god fisk. Med rätt sås blir den ändå godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela abborrfiléerna i lagom stora bitar. Tina och lägg spenaten i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och lägg på fisken. Skiva tomaterna och lägg dem på fisken.
  2. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med grädde och citronsaft. Smaksätt med salt och dragon. Sjud såsen en liten stund och tag av den från värmen. Vispa ner äggulan. Häll såsen över fisken och gratinera 20-25 min i 225 grader.Servera med kokt eller pressad potatis och en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.