Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokta gröna tomater med lök och pimento.

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Gröna tomater med lök, påminner lite om min mammas inkokta tomater. Lägg en sked på den grillade korven eller som ett tillbehör till söndagssteken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka tomater och lök i centimeterstora bitar och lägg dem i en gryta.
  2. Låt svettas av på medelhög värme ett par minuter.
  3. Tillsätt socker, vatten, ättika och kryddor, rör om noga tills allt sockret smält.
  4. Låt sjuda ca en timma, rör om ibland, skulle det behövas får man tillsätta mera vatten, det får inte bli för tunt.
  5. När det blivit simmigt tas grytan från värmen och hackad pimento rörs ned.
  6. Låt kallna och häll sedan upp i lagom stora kärl som kan förvaras i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • 78maria 2 november 2009

    Toppengott :)

  • storlinge 20 november 2009

    Helt fantastiskt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.