Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruschetta med tomater, mozzarella och basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En italiensk bruschetta till brunch eller varför inte som förrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ciabattan i tunna skivor. Värm en grillpanna och lägg i brödskivorna och grilla tills skivorna fått grillränder på båda sidor. låt dem svalna.
  2. Skala tomaterna genom att stoppa ner dem i kokande vatten i 1 minut, ta sedan upp dem och lägg dem i kallt vatten. sedan går de lätt att skala. halvera dem och ta bort kärnor och kärnhus. Tärna köttet.
  3. Dela vitlöken och gnid in i brödskivorna. Strö på salt och lägg på tomaterna, droppa på olivolja. Strö på lite basilika och lägg skivad mozzarella överst.
  4. Lägg skivorna på en plåt och ställ den under grillelementet i ugnen och grilla i 4 minuter eller tills osten har smält. Droppa på mer olivolja om du vill och lägg på färskriven basilika och nymald svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.