Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsoppa med ris, feta och basilika

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ej testad än

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en stor kastrull 2–3 minuter. Tillsätt tomatpuré och oregano. Fräs ytterligare ca 2 minuter. Tillsätt tomater, fond och vatten. Dela tomaterna lite grovt med en slev. Låt koka ca 10 minuter under lock.
  3. Tillsätt riset i soppan och låt det koka enligt anvisning på förpackningen. Krydda med ½ tsk salt, 1 krm peppar och ½ tsk socker.
  4. Toppa med strimlad basilika och smulad fetaost. Servera gärna med bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Samuelsson 20 mars 2011

    Gjorde denna idag och den var god. Tyckte alla i familjen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.