Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vegetarisk rätt från de solmogna tomaternas hemland. Jättegott med baguetter eller ugnsbakad potatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och flå tomaterna. Ta bort blomfästet och dela dem på längden. Lägg dem på hushållspapper så att de torkar så mycket som möjligt.
  2. Vispa samman ägg och mjölk i en djup tallrik. Blanda ströbrödet med kajennpepparn och saltet på en stor flat tallrik.
  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Doppa tomathalvorna några åt gången i ägg- och mjölkblandningen och vänd dem några gånger i ströbrödet. Lägg endast så många halvor i oljan att de ligger fria från varandra.
  4. Stek tomaterna på medelvärme ca 2 minuter på var sida, vänd dem försiktigt med ett par gafflar. Stek tills paneringen är knaprig och gyllenbrun. Låt dem rinna av på hushållspapper och håll dem varma tills alla halvorna är stekta.
  5. Skölj och skaka koriandern eller bladpersiljan torr, strimla bladen fint och strö dem över tomaterna strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.