Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat och Löksoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Riktigt smarrig och het soppa, som värmer gott i vinterkylan. Och sen är den ju helt vegetarisk. Och billig som attan för oss studenter :D ! Redigerat: Hade i Santa Marias Forest Blend Kryddkvarn dagen efter, och det blev mycket godare smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka löken tunt och fräs på den i en stekpanna på låg värme med olivolja tills den blir genomskinlig. Bränn den inte. Koka upp vattnet i en gryta eller stor kastrull. När vattnet kokar har du ner löken i vattnet och tillsätter resten av ingredienserna. Salta peppra efter smak. Jag använde Santa Marias Five Peppers, men självklart kan ni använda vilken krydda som helst. Desto längre det kokar desto smaskigare blir det. Men det är klart efter bara några minuter under lock.
  2. När soppan är klar häller du upp den i en ugnsfast skål och toppar den med en skiva rostat bröd med smör och ost på, helst lagrad. Sen in i ugnen på 225 grader tills osten har fått en fin yta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Goteborgaren 26 februari 2010

    Denna soppan måstejag testa någon dag låter spännande

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.