Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnstorkade tomater

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

Så lätt, så lite jobb o så gott!

Ingredienser

Instruktioner

Dela tomaterna i halvor och lägg med snittytan uppåt i en långpanna. Blanda salt och socker och strö över. Sätt in i 75 grader varm ugn med ugnsluckan på glänt i 12 tim. Sätt en bordskniv emellan. Kan stå över natten. Varva tomater, vitlök och Santa-Maria örtagårdskrydda i en burk o häll raps eller olivolja över. Förvaras i kylskåp. Hållbarhet ca 1 år.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Okänd 14 augusti 2009

    Det här verkar jättegott, men man kan kanske dra ned på sockret :-)) Kramis

  • princesstess 15 augusti 2009

    Kan man göra så med småtomater också? I så fall, hur länge ska dom stå i ugn?

  • Annafbg 17 augusti 2009

    Enkelt och jättegott! Jag passade på när det var extrapris på tomater, så det blev dessutom billigt! Tack för ett härligt recept!

  • hillan66 21 augusti 2009

    Mmmmm vad gott! Det här blev genast en favorit! ...Imorgon kommer min kompis att få en burk i födelsedagspresent! Jättegott - fem pluss!

  • lotteschioler 22 augusti 2009

    Tack tack!!! Jag har mängder av tomater att ta hand om! Har gjort ditt recept (minskat till hälften av sockret) toppen!!! 5 stjärnor

  • lotteschioler 26 augusti 2009

    Det blev bäst med den mängden socker/salt som du skriver i receptet! De blev verkligen jättegoda! Har nu gjort 3 satser, och fler lär det bli! Toppentrevligt sätt att ta hand om överskottet!

  • fezalisa 12 oktober 2009

    Mycket goda tomater. Måste göra många burkar. Passar till allt.

  • miss-wixen 14 augusti 2011

    Jättegoda ugnstomater!Lovely:)

  • Forsen 21 augusti 2011

    Dom blev riktigt goda! Måste passa på att göra en omgång till medans det finns svenska smakrika tomater i affären. Det tog dock nästan 16 timmar innan mina var klara (dom var ganska stora) men de var värda väntan :)

  • ibanilsson 5 oktober 2017

    Hej alla. Ursäkta att jag inte svarat er men det var många år sedan jag skrev detta recept. Det är så som en del skrivit angående sockret. Tyvärr så behövs den mängden för att det ska bli bra/gott. Man får pröva sig fram när det gäller tiden. Jag har bytt ugn sedan jag skrev receptet o kan tyvärr inte ha någon kniv mellan ugnsluckan. Jag kör varmluft 125-150 grader i 6-8 timmar beroende på storlek o mognad på tomaterna. Har just packat 8 kg ugnstorkade tomater i burkar så mitt vinterförråd är klart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.