Så lätt, så lite jobb o så gott!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Det här verkar jättegott, men man kan kanske dra ned på sockret :-)) Kramis
Kan man göra så med småtomater också? I så fall, hur länge ska dom stå i ugn?
Enkelt och jättegott! Jag passade på när det var extrapris på tomater, så det blev dessutom billigt! Tack för ett härligt recept!
Mmmmm vad gott! Det här blev genast en favorit! ...Imorgon kommer min kompis att få en burk i födelsedagspresent! Jättegott - fem pluss!
Tack tack!!! Jag har mängder av tomater att ta hand om! Har gjort ditt recept (minskat till hälften av sockret) toppen!!! 5 stjärnor
Det blev bäst med den mängden socker/salt som du skriver i receptet! De blev verkligen jättegoda! Har nu gjort 3 satser, och fler lär det bli! Toppentrevligt sätt att ta hand om överskottet!
Mycket goda tomater. Måste göra många burkar. Passar till allt.
Jättegoda ugnstomater!Lovely:)
Dom blev riktigt goda! Måste passa på att göra en omgång till medans det finns svenska smakrika tomater i affären. Det tog dock nästan 16 timmar innan mina var klara (dom var ganska stora) men de var värda väntan :)
Hej alla. Ursäkta att jag inte svarat er men det var många år sedan jag skrev detta recept. Det är så som en del skrivit angående sockret. Tyvärr så behövs den mängden för att det ska bli bra/gott. Man får pröva sig fram när det gäller tiden. Jag har bytt ugn sedan jag skrev receptet o kan tyvärr inte ha någon kniv mellan ugnsluckan. Jag kör varmluft 125-150 grader i 6-8 timmar beroende på storlek o mognad på tomaterna. Har just packat 8 kg ugnstorkade tomater i burkar så mitt vinterförråd är klart.