Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatkyckling i vin med grönsaksbulgur

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik, lyxig och snabbgjord gryta som serveras med en färgsprakande bulgur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i kuber, salta, peppra och strö över torkad oregano. Bryn kycklingbitarna och lägg över dem i en traktörpanna.
  2. Tillsätt krossade tomater, vin, buljongtärning, chilipulver och örter. Låt puttra på svag värme i ca 10-15 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med mellangrädde, salt och peppar.
  3. Häll bulgur och vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningen. Koka upp och låt sedan sjuda i 10 minuter. Hacka rödlök, tomat, gurka och basilika. Blanda ner hacket i den färdigkokta bulguren och ringla över lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera grytan med den färgsprakande bulguren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.