Smakrik, lyxig och snabbgjord gryta som serveras med en färgsprakande bulgur.
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i kuber, salta, peppra och strö över torkad oregano. Bryn kycklingbitarna och lägg över dem i en traktörpanna.
- Tillsätt krossade tomater, vin, buljongtärning, chilipulver och örter.
Låt puttra på svag värme i ca 10-15 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Smaka av med mellangrädde, salt och peppar.
- Häll bulgur och vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningen.
Koka upp och låt sedan sjuda i 10 minuter.
Hacka rödlök, tomat, gurka och basilika. Blanda ner hacket i den färdigkokta bulguren och ringla över lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan med den färgsprakande bulguren.
Publicerat den
8 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar