- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Enkelt och gott, funkar lika bra med lax eller forell, som med någon annan fetare fisk, tex gös eller flundra. Anpassa mängderna efter hurpass fiskfrälsta matgästerna är...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg fiskfilén i en lagom stor ugnsform, så att den kan ligga rak längsmed bottnen på formen.
- Vispa ihop matlagningsgrädden, tomatpurén, salta, peppra och sockra. Smaka av. Det får vara lite på saltare sidan, fisken suger i sig det.
- Häll över filén och grädda i ugnen tills det fått en lätt gyllenbrun färg.
- Servera med kokt potatis och kokta morötter (koka skalade potatisar och skalade och delade morötter tillsammans i osaltat vatten).
- Överbliven fisk förvaras i kylskåp och är väldigt gott som smörgåspålägg.
Publicerat den
21 september 2010
Skriv kommentar