Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatlax

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkelt och gott, funkar lika bra med lax eller forell, som med någon annan fetare fisk, tex gös eller flundra. Anpassa mängderna efter hurpass fiskfrälsta matgästerna är...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskfilén i en lagom stor ugnsform, så att den kan ligga rak längsmed bottnen på formen.
  2. Vispa ihop matlagningsgrädden, tomatpurén, salta, peppra och sockra. Smaka av. Det får vara lite på saltare sidan, fisken suger i sig det.
  3. Häll över filén och grädda i ugnen tills det fått en lätt gyllenbrun färg.
  4. Servera med kokt potatis och kokta morötter (koka skalade potatisar och skalade och delade morötter tillsammans i osaltat vatten).
  5. Överbliven fisk förvaras i kylskåp och är väldigt gott som smörgåspålägg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.