Steken marineras i tomater och rosmarin 1 dygn före tillagning.
Instruktioner
- Dag 1: Skär bort bäckenbenet på lammsteken. Häll tomaterna i ett durkslag över en skål så de får rinna av ordentligt. Spara spadet att ösa steken med. Dela vitlöken i klyftor som inte ska skalas. Repa och grovhacka rosmarinen.
- Lägg lammsteken i en stor form eller på en plåt. Gnid in steken med salt, peppar, lita av olivoljan, tomater och rosmarin. Lägg på vilöksklyftor och oliver. Rngla över resten av oljan och täck med plastfolie Låt marinera i kylen 8-10 timmar.
- Dag 2: Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut steken och gnid in marinaden igen. Lägg steken i formen. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av steken.
- Stek lammsteken i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, 2-2½ timme. Ös steken med tomatspadet under tiden. Lägg över lite ugnsfolie mot slutet så att den inte blir för mörk.
- Linda in steken med folie och låt den vila minst 20 min före servering.
Publicerat den
8 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar