Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatmarmelad med ingefära

 
Skriv ut

Jag gillar hemkokta marmelader och delar gärna med mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta tomaterna och dela i mindre bitar. Tillsätt rivet skal och saft av 2 vältvättade citroner. Skala 2-3 bitar färsk ingefära och skär i små bitar.
  2. Blanda allt i en rymlig gryta och koka på svag värme med lock i 15 minuter. Rör ner 2 kg strösocker och stormkoka utan lock någon minut. Ju längre den kokar desto tjockare blir marmeladen.
  3. Tag av grytan och och rör ner 1 flaska Certo. Skumma väl och fyll på rena burkar. Förvaras kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.