Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm tomatpaj

(1 kommentar)  
Skriv ut

En god paj som passar till kyckling eller kallskuret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Gärna i en matberedare. Låt degen vila kallt i ca 30 min.
  2. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten och sätt en remsa aluminiumfolie runt kanten. Förgrädda pajskalet ca 10-15 min. Ta bort folien.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i litematfett. Krydda med timjan och lite salt och peppar. Fördela det i det förgräddade pajskalet.
  4. Skiva tomaterna och lägg dem i ett vackert mönster över löken. Strö osten ovanpå.
  5. Vispa ihop grädde och ägg, lite salt och peppar. Häll det över tomaterna. Grädda 30-35 min i 175 grader strö över färsk timjan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kicki8 21 oktober 2008

    Underbart god. Godast ljummen. Kommer att lagas fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.