Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatpaj, den bästa!

(11 kommentarer)  
Tomatpaj, den bästa! Tomatpaj, den bästa!
  • Serverar: 6-12 portioner
Skriv ut

Den absolut godaste paj jag vet! Den här skulle jag vilja ha jämt i kylen... God både varm o kall Godast dagen efter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta en hel vitlök, skär av topparna på klyftorna. Göm löken i ugnsfolie med 1 msk olivolja baka i ugn 45 min i 175 grader. Gör gärna fler vitlökar samtidigt o kläm ur dem o frys in.
  2. Pajdegen trycks ut 1 cm tjockt i pajformen. Bred ut vitlökssmeten (mosa den lite först med en gaffel på en tallrik så blir den lättare att breda ut) på botten o kanter på den ogräddade pajdegen.
  3. Grädda inte nu utan fortsätt göra hela pajen färdig innan du gräddar den.
  4. Riv ost o bred ut i formen. Skär tomaterna i skivor o lägg i snyggt mönster. Krydda med salt och grönpeppar.
  5. Grädda 5 min i 240 grader o resten av tiden (tills pajen fått lite färg) i ca 200 grader.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • frucaos 14 februari 2009

    Den här förtjänar egentligen en 5a, men får nöja sig med en 4a eftersom ingen fick äta sig mätt ... Vi var 6 som åt, och alla ville ha mer! Det är rätt små portioner ... Men jag kommer definitivt göra den fler gånger, för den var väldans god i sin enkelhet - och jag är ju lite nyfiken på hur den smakar dagen efter ...

  • frucaos 14 februari 2009

    Glömde säga att det var rätt svårt att bedömma när den var färdig, för man såg ingenting av pajdegen - den var helt dold av tomaterna. Tror nästan jag provar att förgrädda nästa gång, för degen var lite blöt i det övre lagret - inte så konstigt, med tanke på att den var täckt med tomater, de är ju rätt saftiga.

  • Aems 15 februari 2009

    Hej! Blev Din paj lite blöt? Det har jag aldrig råkat ut för. I den här ordningen gör man pajen. Pajskal, på det breder man ut den mosade vitlöken (hela). Ovanpå detta den rivna osten, sedan tomaterna. Jag väljer alltid hårda tomater - aldrig väl mogna. Kanske det är skillnaden. Pajen är färdig när pajkanten börjat få lite färg. Det går säkert bättre nästa gång. Ja, visst är den god...mmm! Mvh Aems

  • Gurgelfranz 26 februari 2009

    Pajen var god, det var den godaste jag ätit i och med att jag inte ätit tomatpaj förut. Jag hade dock inte någon smakrik ost hemma tyvärr, det hade nog säkert lyft smaken flera steg. Sen kan jag tillägga att jag i mitt jobb har väldigt mycket kontakt med andra människor....de uppskattade nog inte att det var stark vitlöksmak på pajen ; )

  • Farinelli 9 mars 2009

    Tack för jättebra recept, pajen blev perfekt i både smak och konsistens. Receptet är dock lagom till 4 personer tycker jag, om det ska utgöra huvvuddelen av en måltid.

  • anki54 12 mars 2009

    Riktigt gott kommer att göra fler gånger

  • havrepuffen 14 mars 2009

    Tusen tack - jättehärlig paj. Så här ser min paj ut - ditt recept!

  • Aems 3 december 2009

    Vad roligt att pajen blev god. Ja, det är ett jättebra recept. Hälsn Aems

  • Phiqa 17 juni 2011

    Jättegod paj men den blev lite vattnig av tomaterna. Kommer garanterat göra den fler gånger, perfekt på buffén eller som tillbehör till kräftorna kanske?!

  • Aems 19 juni 2011

    Ja-a visst är den god! Vattnig paj = Vi kan ha olika ugnsvärme trotts samma temp. Den ska stå inne ganska länge (då blir den torrare). Går det för fort så prova med att sänka värmen från 200 till 175 nästa gång.

  • moola 28 augusti 2014

    När ska man använda sockret?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.