Bjud familjen på en aptitretande risrätt med knaperstekt bacon och mycket nyttiga grönsaker. Ställ gärna en flaska kinesisk soya på bordet för den som ev vill ha mer "kryddning".
Instruktioner
- Koka riset i lättsaltat vatten enligt anvsiningarna på förpackningen. Låt det ånga av.
- Ansa under tiden champinjonerna och skär dem i skivor. Skala och hacka löken. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i ringar.
- Fräs champinjoner och lök i litet matfett i en stekpanna. Tillsätt tomatklyftorna och låt dem fräsa med ett par minuter. Tillsätt riset och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra.
- Lägg upp tomatriset på serveringsfat och håll det varmt. Stek baconskivorna i torr, het stekpanna, garnera tomatriset med baconskivorna och paprikaringar och servera genast.
Publicerat den
23 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar