Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsås Marinara.

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Äkta italiensk tomatsås, kan användas till såväl pasta, baser för olika såser som tomatsåsen till pizzan. Blir ca 3/4 liter.

Ingredienser

Instruktioner

Krossa vitlöken lätt och fräs den i olivoljan på medelvärme i en stor panna tills den är gyllengul, ca 4 minuter. Pressa den lätt då och då med baksidan av en sked. Skala, kärna ur och hacka tomaterna. Om du istället tar burktomater låt de rinna av ordentligt. Tillsätt tomaterna och salta efter smak. Koka upp och låt sjuda tills såsen tjocknat, 15-20 minuter beroende på hur mogna tomaterna är. Rör om ofta. Strimla basilikan och rör ner den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.