Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köfte i tomatsås

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Persiska köttbullar har alltid smarrig fyllning. Här är det tranbär och nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomatsås: Stek lök och vitlök i olja tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning några minuter till. Tillsätt krossade tomater, chiliflakes, socker och vatten. Låt koka i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Köfte: Blanda färsen med lök, vitlök, ris, örter, ägg, kryddor och salt. Dela smeten i 15 delar och forma varje del till en platta i handen. Lägg tranbär och nötter i mitten och krama ihop till en boll. Lägg försiktigt bollarna i den kokande tomatsåsen, låt sjuda 20-25 minuter.
  3. Servera köften med couscous, bulgur eller annat gryn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.