Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng med fetaost, sardeller, tomat och oliver

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig och smakrik köttfärslåda i ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttfärs: Fräs köttfärs i olja i en gryta. Tillsätt lök, hackad vitlök och paprikapulver och fräs med. Tillsätt tomater, puré, buljong och kryddor. Lägg på lock och låt småputtra i ca 20 minuter. Häll ev på en dl vatten.
  2. Potatis: Skala och skiva potatisarna i knappt ½ cm tjocka skivor. Förkoka dem i lättsaltat vatten i ca 6-8 minuter.
  3. Lägg hälften av potatisarna i en smord form. Häll över köttfärsen och en handfull fetaost, oliver och ev sardeller som du delat i bitar. Häll även i tomatsåsen. Lägg resterande potatis överst. Strö riven ost över och häll på grädden.
  4. Gratinera i ugn 200º ca 25-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.