Den här gratängen tycker både våra stora och små middagsgäster om.
Instruktioner
- Koka upp riset med grönsaksbuljongen. Sätt ner värmen, lägg på locket och låt sjuda 20 min.
- Skala och hacka lök och vitlök fint. Skölj och ansa paprikorna och skär dem i munsbitar. Låt tomaterna rinna av och hacka dem grovt.
- Hetta upp 1 msk olja i en teflonstekpanna, lägg i paprikan och fräs ca 5 min. Krydda med salt och peppar och lägg över paprikan i en skål.
- Hetta upp resten av oljan i stekpannan och bryn köttfärsen tills den är smulig. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken mjuknar. Lägg i tomaterna och fräs under omrörning.
- Tillsätt krossade tomater och tomatpuré, blanda väl och låt koka ihop ca 10 min. Krydda med salt, peppar och oregano. Sätt ugnen på 200ºC.
- Blanda crème fraiche, yoghurt, ägg maizena och parmesan och krydda med salt och peppar.
- Varva ris, köttfärssås och paprikabitar i en gratängform och häll på yoghurtblandningen. Ställ in i ugnen och gratinera 30 min.
Publicerat den
11 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart ! Tack!
Mums! Det här var vardagsgott! Jag hade ingen creme fraiche hemma, så jag gjorde täcket av Philadelphiaost med vitlökssmak ocg matyoghurt, samt toppade med fetaost. Det blev supergott!