Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med fetaost, tomat och persilja i tomatsås

(3 kommentarer)  
Köttfärslimpa med fetaost, tomat och persilja i tomatsås Köttfärslimpa med fetaost, tomat och persilja i tomatsås
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Smakrik god köttfärslimpa som passar vardagskvällen lixom till helgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Börja med att vispa upp ägget lätt med mjölken. Häll ner ströbröd och låt svälla någon minut. Blanda ner köttfärsen och kryddorna.
  3. Ta fram en ugnsform. Lägg ner hälften av köttfärsen och forma i en limpa. Fördela fetaost över limpan och skivade tomater, strö över persiljan. Täck över med resten av köttfärsen och nyp ihop så innehållet göms.
  4. Ställ in i ugnen i 15 min.
  5. Koka krossade tomaterna med kryddorna och pressa ner vitlöken.
  6. Ta ut formen och häll tomatsåsen runt om köttfärslimpan. Ställ tillbaka in i ugnen och låt steka i 20 min.
  7. Servera med fullkornsris och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • miniinatta 28 augusti 2011

    Riktigt got men starkt :) Får se hur min dotter reagerar då jag ammar :P

  • fuxiakrister 3 januari 2013

    För mycket peppar, annars god

  • compass 27 juni 2014

    Jag gjorde denna i dag. Men det är sommar då grillar jag mycket. Blev jätte gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.