Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF - Pizza på blomkålsbotten

(10 kommentarer)  
Skriv ut

Bästa, bästa pizzan! Har testat andra pizzabottenrecept men inte gillat omelett-känslan så värst. Den här pizzan blev verkligen jättegod och den är dessutom löjligt enkel att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv blomkål fint och micra i fyra-fem minuter. Blanda i lite brödkryddor, mozzarellan och ägget. Smeta ut på bakplåtspapper och strö över persilja och oregano. Grädda i 12-15 minuter i 230 grader. Fyll pizzan med tomatsås och topping och grädda tills osten har smält och fått fin färg.
  2. Detta recept räcker till en pizza som kan delas av två inte allt för hungriga personer.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • myskusen 20 februari 2010

    Låter finfint :) Denna kommer jag garanterat att testa när pizza lusten kommer. :)

  • mayann 18 september 2010

    Den var mycket god, och att den inte var äggbotten var super.. Med extra god pizzasallad till var det mycket nära pizzan jag åt i "mitt tidigare liv". Det kommer att upprepas, ikväll t o m och då ska också de andra familjemedlemmarna få smaka.... Tack för receptet! Mayann

  • asahallberg 21 november 2010

    Det var ett jättebra recept! Smakade verkligen pizza. Jag struntade i brödkryddorna och tog lite salt i istället och lade tomatsås, skinka och ost ovanpå, mums...

  • a-lie 26 januari 2011

    Underbart god pizza!!!!!!! Wow vilket höjdarecept, 10000 tack!!!!!!!

  • icelatjejen 10 augusti 2011

    Hej Jag tänkte använda matberedaren för att hacka blomkålen och även frysa in lite mos i platpåsar. Tycker du att blomkålet ska ha konstistensen ungefär som mandelmassa? eller använder du lite större bitar? Glada hälsningar från Icelatjejen

  • bullabby 15 augusti 2011

    Hur stor blir den ungefär? som en vanig pizzatallrik eller mindre? :)

  • miafredriksson 11 december 2011

    Riktigt god!!! Var lite skeptisk först, men ville ändå prova... Smakar inte alls blomkål. Blir inte direkt "brödkonsistens", men funkar absolut att ha som pizzabotten!!! Jag hade bara i vanligt salt och basilika istället för de andra örterna och det blev kanon! Kommer absolut att göra den fler gånger :-) Är nog bra att grädda den ordentligt först...

  • miafredriksson 11 december 2011

    Riktigt god!!! Var lite skeptisk först, men ville ändå prova... Smakar inte alls blomkål. Blir inte direkt "brödkonsistens", men funkar absolut att ha som pizzabotten!!! Jag hade bara i vanligt salt och basilika istället för de andra örterna och det blev kanon! Kommer absolut att göra den fler gånger :-) Är nog bra att grädda den ordentligt först...

  • miafredriksson 11 december 2011

    Blir ung lika stor som en "köppizza"

  • lena4 27 januari 2013

    Har äntligen testat detta. Blev mycket gott. Kommer jag göra igen. En femma i betyg. Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.