Instruktioner
Raviolideg: lägg mjölet i en skål och gör en grop i mitten. Tillsätt ägg, olja och vatten och arbeta gradvis ihop till en deg. Stjälp upp degen på en lätt mjölad yta och knåda den slät och elastisk. Svep in den i plastfolie och låt vila i 30 minuter. Gör fyllningen och såsen under tiden. Fyllning: Blanda ricotta, persilja och äggula väl. Sås: Värm oljan i en stor kastrull, lägg ned lök, vitlök och morot och fräs 5-7 minuter. Tillsätt tomat, tomatpuré, farinsocker, buljong, worcestershiresås och basilika. Koka upp, sänk värmen, lägg lock på och låt sjuda i 30 minuter. Låt såsen svalna något och kör den sedan hastigt i matberedare. Håll såsen varm. Dela degen i två delar, forma varje del till en slät boll och kavla ut till en avlång platta. Lägg teskedar med fyllningen i högar med 5 cm mellanrum i raka linjer på en av degplattorna. Pensla mellan högarna med vatten, lägg försiktigt den andra degplattan ovanpå och tryck försiktigt ihop degplattorna. Skär degen i fyrkanter med degsporre eller kniv. 5. Lägg raviolin i en kastrull med kokande vatten och koka 8-10 minuter eller tills den är nätt och jämnt mjuk. Ta upp raviolin med hålslev och lägg den i varm serveringskål. Häll såsen över och servera.